حضور در جام جهانی:
تیم ملی لهستان که در سال 1919 موجودیت پیدا کرد 6 بار در جام جهانی حضور داشته است و در دهه 70 و 80 میلادی، دوران طلایی خود را پشت سر گذاشت. در آن دههها لهستان دوبار به نیمه نهایی جام جهانی رسید و حتی دو بار عنوان سوم این رقابتها را از آن خود کرد. این تیم در مرحله گروهی برای راهیابی به جام جهانی آفریقای جنوبی در سال 2010 ، در بازیهای گروهی خود، در بین شش تیم در جایگاه پنجم قرار گرفت.
حضور در جام ملتهای اروپا:
تنها حضور لهستان در بازیهای یورو به سال 2008 باز میگردد. در این سال لهستان توانست پس از 48 سال انتظار برای اولین بار، در این رقابتها شرکت کند. در آن سال لهستان در برابر آلمان با نتیجه 2 بر 0 شکست خورد و از راهیابی به مرحله بالاتر این بازیها بازماند.
در سال 1976 و 1980 لهستان به رغم بازیهای خوبی که انجام داد از حضور در جام ملتهای اروپا بازماند. در سال 1976 آنها تنها به دلیل تفاضل گل پایینتر از حضور در جام ملتهای اروپا باز ماندند. در سال 1980 نیز درحالی که آلمان شرقی را از پیش رو برداشته بودند، به دلیل امتیاز پایینتر نتوانست در این مسابقات حضور داشته باشد. لهستان در این دوره از بازیها به دلیل میزبانی، به راحتی جواز حضور در این رقابتها را پیدا کرد.
افتخارات:
بزرگترین موفقیتی که فوتبال لهستان تا کنون در سطح ملی به دست آورده است بر می گردد به سال 1972 و کسب طلای المپیک در بازیهای مونیخ (آلمان).
لهستان در جام های جهانی 1974 و 1982 نیز به مقام سوم دست یافت.
مربی و بازیکنان شاخص:
مربی: فرانسیشک اسمودا
اسمودا که یک مدافع بود، بیشتر دوران حرفه ایاش را در لهستان و آمریکا سپری کرد و در سال 2009 و بعد از اخراج لئو بین هاکر از تیم ملی لهستان، جانشین این مربی هلندی شد.
او پیش از برعهده گرفتن هدایت ویدز لودز در لیگ لهستان، در لیگهای آلمان و ترکیه مربیگری کرده و از تجربه بالایی برخوردار است.
ویدز لودز با هدایت اسمودا چند قهرمانی پیاپی در لیگ لهستان به دست آورد. او همچنین با ویسلا کراکو در سال 1999 قهرمان لیگ شد. این مربی 63 ساله با لخ پوزنان قهرمان جام حذفی لهستان شد و در سال 2009 و چند هفته قبل از اینکه هدایت تیم ملی لهستان را برعهده بگیرد، سرمربی زاگلبی لوبین شده بود.
کاپیتان: ژاکوب بلاژکوفسکی
بلاژکوفسکی که در سال 2007 به دورتموند پیوست و تاکنون بیش از 100 بازی برای این تیم انجام داده، در این فصل با دورتموند قهرمان بوندس لیگا و جام حذفی آلمان شد.
او که اکنون از مرز 50 بازی ملی گذشته، سال گذشته توسط اسمودا به عنوان کاپیتان تیم ملی لهستان انتخاب شد و عنوان بازیکن سال 2010 لهستان را نیز به دست آورد؛ عنوانی که او در سال 2008 نیز تجربه کرده بود.
مصدومیت از ناحیه همسترینگ موجب شد تا او رقابتهای یورو 2008 را از دست بدهد؛ به همین دلیل او مطمئنا بی صبرانه در انتظار بازی در رقابتهایی است که در کشورش برگزار میشود.
ستاره تیم: روبرت لواندوفسکی
لواندوفسکی که هم تیمی بلاژکوفسکی در دورتموند است، در این فصل برای دورتموند درخشید و قهرمانی در رقابتهای بوندسلیگا و جام حذفی آلمان را تجربه کرد.
این مهاجم 23 ساله یکی از جوان ترین بازیکنان یورو 2012 خواهد بود با همین سن کم، 40 بازی ملی و 13 گل زده در کارنامه دارد و بعید نیست در آینده به بهترین گلزن تاریخ تیم ملی لهستان تبدیل شود.
اگر لواندوفسکی بتواند فرم خوبش در دورتموند را در تیم ملی ادامه بدهد، لهستان میتواند یک خط حمله خطرناک در یورو 2012 در اختیار داشته باشد.
پدیده جوان: وویسیک شچسنی
بعد از گرفتن پیراهن شماره یک آرسنال از لوکاس فابیانسکی، شچسنی اکنون به دنبال حضور در ترکیب تیم ملی لهستان در یورو 2012 است.
شچسنی جوانترین بازیکن لهستان در دو دیدار دوستانه ماه نوامبر مقابل ایتالیا و مجارستان بود. این دروازهبان جوان با آغاز رقابتهای یورو تنها 22 سال خواهد داشت.
با توجه به اینکه او در چنین سنی به دروازهبان شماره یک تیم ملی کشورش تبدیل شده، میتوان انتظار داشت او در سالهای آینده به یکی از بهترین دروازهبانهای اروپا تبدیل شود.
میکائیل زولاکف بیشترین بازی ملی را برای لهستان داشته و با انجام 102 بازی ملی، رکورددار ترین بازیکن لهستانیها محسوب میشود. زولاکف در حالی که 35 سال داشت در بازی تدارکاتی که 2 ماه پیش در برابر یونان انجام داد از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. در این دیدار دو تیم پس از 90 دقیقه به مساوی بدون گل دست یافتند.بر اساس برنامه اعلام شده، لهستان در بازی افتتاحیه یورو 2012 در ورزشگاه ورشو به مصاف یونان خواهد رفت و در ادامه در همان ورزشگاه با تیمهای روسیه و چک دیدار خواهد داشت.
برنامه بازیهای لهستان در گروه A یورو 2012
جمعه 8 ژوئن (19 خرداد 1391):
شهر ورشو، لهستان – یونان ، ساعت ۲۰:۳۰ به وقت تهران
شهر بریسلاو، روسیه – چک، ساعت ۲۳:۱۵ به وقت تهران
سهشنبه: 12 ژوئن (23 خرداد 1391):
شهر بریسلاو، یونان – جمهوری چک، ساعت ۲۰:۳۰ به وقت تهران
شهر ورشو، لهستان – روسیه، ساعت ۲۳:۱۵ به وقت تهران
شنبه 16 ژوئن (27 خرداد 1391):
شهر بریسلاو، جمهوری چک- لهستان، ساعت : ۲۳:۱۵ به وقت تهران
شهر ورشو، یونان – روسیه، ساعت ۲۳:۱۵ به وقت تهران
رقابتهای فوتبال جام ملتهای اروپا از 19 خرداد تا 11 تیر 91 ( 8 ژوئن تا اول جولای 2012) بطور مشترک در دو کشور لهستان و اوکراین برگزار خواهد شد.